Medifun, festival sau fenomen? – partea 1- 2011

“Medifun”, un festival studențesc organizat de Liga Studenților Tîrgu Mureș (LSTGM UMF) din cadrul Universității de Medicină și Farmacie. despre asta este vorba. :)

Despre

De ce Medifun? Ei bine, pentru că am avut oportunitatea și plăcerea să fiu implicat în organizarea evenimentului ce a fost pentru mine o experiență extraordinară din care am avut multe de învățat.

AVERTISMENT:
Acesta este un articol care prezintă evenimentul (Medifun) așa cum l-am văzut și perceput eu, subiectiv deci, iar dacă exită persoane care nu sunt de acord cu această perspectivă, sunt liberi și chiar îi rog să se exprime, la fel cum o fac și eu. :)

În perioada facultății, pe când eram student la inginerie calculatoare, Petru Maior (UPM), am auzit prima dată despre Medifun, așa în treacăt. Nu prea era promovat la noi la UPM, cu toate astea mi se părea fascinant, îmi doream să particip, însă acest lucru nu s-a întâmplat, chiar dacă într-un an m-am înscris într-o echipă, am plătit și toate cele (alte priorități).

2011 este anul magic, când, 2 studenți membri LSTGM, (Jerry și Dogar, pt. cunoscători) mă contactează pentru implicarea în eveniment (în calitatea mea de președinte a filialei ONCR Tg.Mureș – cercetași). Povestea era simplă, era anul în care oamenii își doreau ca evenimentul să fie organizat cu parte de camping și probe corespunzătoare, iar rolul meu era să pregătesc o probă, ceva specific, care să dureze maxim 2 ore, vinerea. Zis și făcut! Am pregătit o probă, un joc (“Gașcă”), care spre plăcuta mea surprindere a fost foarte apreciat de participanți, fiind pt. ei ceva nou, ceva diferit. Așa a început povestea implicării mele  în organizarea evenimentului la care îmi doream să particip de multă vreme.

Plan

Planul de acasă rareori corespunde cu cel din tîrg, așa că cele 2 ore de implicare propriuzisă aveau să se transforme în mult mai mult! Îmi amintesc și acum foarte bine când am ajuns la cămine, am primit un tricou de camuflaj, pe care scria Medifun și organizator. Timid, da, pe bune… eram ușor copleșit de atmosferă, ceva parcă îmi lipsea, nu mă integram – cunoscătorii înțeleg și cu siguranță își dau seama ce îmi lipsea, fiind proaspăt ajuns 😉 observam, fascinat ce se întâmplă. ~200/300 de studenți, cu steaguri, tricouri, echipe întregi (20 de persoane+)  scandau, cântau se distrau și erau în expectanță (de probe). Cunoșteam prea puțină lume, eram un “outsider” și cu siguranță așa eram văzut. Aveam în minte o întrebare și anume:  Oare cum pot, ce pot să fac să mă integrez?!

Gândurile mele se amestecă repede, căci ce găsesc în echipa de organizare este cu totul altceva decât mă așteptam și nu mai știu ce să cred, în schimb febra evenimentului mă prinde foarte repede și ajung să mă implic mai mult decât era vorba sau decât mi-aș fi putut imagina.

Echipa Organizatorica

Echipa organizatorică de atunci, era formată dintr-o mână de oameni faini, chiar foarte! Mi-i amintesc și acum, însă cu tot respectul pentru ei, dar erau pierduți în spațiu. Stați! Nu aruncați cu pietre încă… prin “pierduți în spațiu” mă refer la faptul că deși ei erau oameni foarte faini și organizau un eveniment care pentru mine era fascinant, o provocare organizatorică pentru oricine, un eveniment-competiție, destinat studenților organizați în echipe, ei nu erau o echipă. Erau mai degrabă o gașcă în faza de storming, slab coordonați. Aveau în schimb bază logistică, putere financiară și abilități personale, care pot impresiona.

Medifun 2011

prezentator (Jerry în backround)

Toate cele menționate mai sus, o primă impresie, mi s-au confirmat foarte repede, după ce am văzut modul de lucru al echipei de organizare. Cu toate acestea, evenimentul funcționa și aparent, funcționa bine, orecum din inerția participanților care erau și sunt tineri excepționali, indiferent de cine ce spune!. Eu eram “Zen”, mă simțeam bine și începeam să mă integrez, să mă distrez chiar, contrar situației care ajungea să fie ușor tensionată în echipa de organizare.

In mijlocul evenimentului

În plin eveniment. cel care, eu pe atunci îl percepeam coordonator, cel puțin pe partea de programe (evenimentul avea un alt coordonator general din partea LSTGM), cel care încerca să mobilizeze echipa să o conducă pe o direcție constructivă, își anunță lipsa pe sâmbătă, din cauza unei nunți la care participa. Pfuai… panică! Era omul care dădea tonul

CATACUNUCU

CATACUNUCU

la partea de programe, era de asemenea omul care prezenta evenimentul. Ce facem?! (întrebarea rostită de toată echipa).

Concluzie logică, avem nevoie să găsim alt om. Adică cine?! => Concluzie ilogică: Cătană.

Ohh stai. stai… Adică cum?!? Eu care încercam să îmi găsesc cumva locul, care eram la prima tangență cu evenimentul, care am venit pentru 2 ore?! Pfuai…. Oricum ar fi, nu există doritori, echipa mă numește și degeaba insist. Clar era mai potrivit să fie cineva dintre cei care erau de mult infipți în eveniment, însă nimeni nu a vrut să își asume responsabilitatea așa că am acceptat provocarea și am continuat, “stângaci”, munca începută de alții.

Final de Medifun

Finalul evenimentului Medifun 2011 de la Teatrul de Vară Tîrgu Mureș a fost ceva…. pff, de nedescris. Competiție maximă, entuziasm, distracție, foarte multe calcule, multă muncă și în final, oameni nemulțumiți. 😐 Ahh… asta nu-i tot, la câteva zile după eveniment, întâlnirea reprezentanții echipelor față în față cu organizatorii. Participanții din unele echipe erau nemulțumiți de rezultae, de punctaje, dezbatere, mare dezbatere!

Atunci am văzut, oameni implicați în organizare, care, luați la rost de participanți, fără nimeni care să le fie alături sau care să își asume responsabilitatea evenimentului, au plâns în fața tuturor. Era o mână de voluntari, studenți care au vrut să se implice și să realizeze ceva fain pentru colegii lor. Na ăla a fost momentul care pe mine m-a dezamăgit enorm dar care, în același timp m-a ambiționat. Atunci am luat cuvântul, în cadrul acelei întâlniri, care din punctul meu de vedere nu avea de ce să se întâmple.

Parerea mea…

Sunt actor ca sa te fac sa raziMi-am expus părerea în fața tuturor și anume:
Ceea ce s-a întâmplat (punctajele la probe erau greșite), a fost din cauza unei erori umane și nu din rea voință, aspect care  nu a fost acceptat, de către unii participanți, mai competitivi. Din ce am înțeles eu din primul contact cu evenimentul, din ce mi-a fost prezentat, Medifun nu este despre competiție ci despre FUN, de aici și numele evenimentului MediFUN.  Mai mult de atât ceea ce am văzut a fost un eveniment extraordinar cu un potențial fantastic de creștere. Pe scurt mesajul meu de atunci.

Îmi amintesc foarte bine, reacția unui coordonator de echipă, o reacție faină. Mi-o amintesc deoarece după, am schimbat 2 vorbe și a urmat să fim parte din aceeași echipă. Este vorba despre Dana.

TFF

niște nebuni

Echipa Tăt Fain Frumos

Ahh, era să uit, deși implicat, pe lângă echipa de organizare, a fost anul în care de fapt am fost alături de TĂT, adică echipă TĂT FAIN FRUMOS (remember TFF?!). Echipa era de fapt o gașca faină, clienți, angajați, studenți, care frecventau Office-ul. Deoarece erau oameni pe care îi cunoșteam prieteni, cu ei discutasem să mă implic în echipă, asta înainte să fiu solicitat pentru o probă.

O gașcă faină de oameni nebuni! Cam cu ei am stat și cu Vlaicu am urlat, până dimineața când au început să se trezească participanții. Pe atunci nu era încă “vedetă”, a urmat însă :))

Va urma…

2 thoughts on “Medifun, festival sau fenomen? – partea 1- 2011

 1. Ma tu erai celalalt ce urla cu Vlaicu? Toata noap… dimineata nu am dormit din cauza voastra! Oricum, memorabil an! Fain articolul man!

  1. Cătă says:

   :)))
   Cred că Eugen era… eu eram mai “timid” da’ acolo eram, da 😀
   … și da, memorabil an!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *