Prin Crai cu AGMR

În perioada 11 – 13 martie 2016, am avut ieșirea de iarnă cu Asociația Ghizilor Montani din România, în cadrul specializării pentru ghid montan. A fost ieșirea în care am reușit să ne strângem cei mai mulți de până acum, chiar dacă nu a fost prima (am avut deja, până la această dată încă alte 4 ieșiri la care am participat).

20160305_153128Tura de iarnă a început prin întâlnirea la Fântâna lui Botorog și a continuat cu urcare în creasta nordică a Pietrei Craiului, pe la Curmătura, Turnuri, până la refugiul Ascuțit, unde am și înnoptat. Fiind 17 persoane bineînțeles că nu am stat toți în refugiu ci la cort (asta era și ideea ieșirii), respectiv noi 3, mureșenii, am dormit afară, în zăpadă, la bivuac.

Cu o săptămână înainte am urcat în Crai, tot de la Botorog spre Curmătura, cu cercetașii exploratori, pe o vreme de primăvară, fără pic de zăpadă, în schimb de data asta ne-am bucurat de iarnă. A nins chiar înainte să urcăm și deci ne-am putut bucura de zăpadă, că doar era vorba despre o tură de iarnă :) .

Nimic special în toată tura, asta deoarece pentru mine nu era prima dată când făceam acest traseu, în schimb a fost interesant pentru că am fost mulți (15 cursanți + 2 îndrumători ghi AGMR, instructori), am cunoscut lume nouă și recunosc, m-am bucurat de vreme, plafonul de nori fiind sub 1700/1800 m alt. și de faptul că am dormit din nou la bivuac, în zăpadă (aveam și cortul la noi, deci a fost o alegere nu o cerință AGMR).

Ce mai… vorbă multă, a fost o tură faină, de care m-am bucurat! :) Dacă vrei să vezi care au fost  cursanții prezenți în această ieșire de iarnă, alături de cei doi instructori, CLICK AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *