Tabere Himalaya Travel

 logo-himalaya  În primăvară asta, eram în căutarea de oportunități. Printre altele, la sugestia unui prieten, am auzit de Himalaya Travel. M-am documentat puțin, m-am uitat la ei pe pagină și am văzut, că sunt în căutare de colaboratori, pentru tabere, așa că le-am scris. Am luat legătura cu ei prin e-mail și respectiv telefonic însă nicicum n-am reușesc să mă întâlnesc cu cineva din organizație face2face. Am și uitat de asta, concentrându-mă pe altele, când, prin mai văd la o prietenă pe facebook că este împlicată activ în echipă și are deja la activ câteva tabere organziate de aceștia. Ei bine așa se face câ într-un final, în perioada 20-26 iulie 2015 ajung să am prima colaborare cu aceștia: tabără de Mountain Bike, la Azuga.

   Despre tabără, ce pot să vă spun, este că a fost o experiență interesantă, în cadrul căreia, am avut oportunitatea să cunosc și să lucrez cu oameni faini din echipa Himalaya Travel (Nico, Drobeta, Tibi, Luciana, Mădă). Practic, dacă mă întrebați pe mine, asta face diferența în orice activitate, orice eveniment, oamenii și cum pun ei în aplicare diversele programe. Pot fi programe identice, gestionare de echipe diferite și nu vor fi nicicum la fel!

Capture

   În ceea ce privește organizarea de tabere , pot să vă spun, că deși aceasta a fost pentru prima dată când am avut un astfel de job (plătit :)) ), m-am simțit în largul meu și mi-am confirmat, încă odată, aportul experienței, cumulate de-a lungul anilor, prin implicarea ca voluntar, în cadrul Organizației Naționale Cercetașii României.
Nu ai cum să fi cercetaș, timp de peste 15 ani și să nu ai parte de astfel de activități, să nu trăiești experiența campurilor (așa cum le numim noi), șă nu fi implicat în organizarea lor, în gestionarea de activități educative pentru zeci, sute sau chiar mii de copii și tineri. Da, toate astea le-am trăit, însă am realizat importanța lor și plusul de valoare, după mulți ani de zile, iar acum pun în valoare competențele dezvoltate.

Revenind la Himalaya Travel și taberele ce aceștia le organizează, pot să vă spun că, deși sunt ușor diferite față de ceea ce facem noi la cercetași, datorită obiectivului general și a duratei de timp (la cercetași obiectivul general este educația non-formală și se întâmplă, constant în etape, timp de câțiva ani; în tabere , ca de exemplu aceasta, obiectivul este de a avea, timp de o săptămână, o experiență memorabilă, de a vedea și altceva decât lumea virtuală în care trăim), le recomand.

Nu știu dacă se va mai ivi ocazia unei viitoare colaborări, însă recunosc că mi-ar plăcea. Rămâne de văzut. Până una alta, evenimentele de team building în care sunt implicat, deși sunt cu adulți, corporatiști, nu sunt cu mult diferite, față de evenimentele cu copiii  (adulții sunt clar niște copii mari, au nevoie doar de cadrul potrivit pentru ca să se desfășoare) :))).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *