Cort Hannah ultralight ;)

Pregăteam rucsacul pentru aventura de vară, 3 săptămâni prin Europa de Vest.

Rucsacul, un Deuter 35+ (mai multe despre rucsacuri, sper să reușesc să scriu în altă postare), îndesat cât s-a putut de mult pentru ca să îmi încapă tot echipamentul și așa, nu mi-a încăput hamul și deci am început să plimb neuronii. Nu plec singur de obicei, deci și de data asta eram însoțit astfel încât aveam cu cine să mă consult.

Întrebarea era: cum dormim, cu ce: cort sau hamac? Hmm… grea decizie.

20150710_082454Despre hamac, pot să spun că îl am mereu în rucsac și de peste 3 ani de când îl am (nu mai rețin din ce an am hamacul :) ), am ajuns să dorm destul de mult în el. Ce mai, îmi place și mi se pare o soluție superfaină, chiar dacă, neajunsul la această soluție este faptul că, ai nevoie de saltea (sau izopren) ca să poți dormi peste noapte, fără să îngheți. Pentru mai multe informații la capitolul ăsta, vă recomand un articol mult mai detaliat scris de Andrei Avram (AKA Yeti pt. cunoscători).

Bun, deci hamacul rămâne! Bine, bine, dar la ce aventură anticipăm noi, nu se știe pe unde ajungem și dacă nu avem de ce lega hamacul, dacă ajungem pe undeva pe la munte în golul alpin?!

Avem nevoie deci și de cort. Avem 2 corturi ușoare, un Hannah Attach 2 și un Hannar Rider 2, dar totuși, vrem să reducem și mai mult din greutate și20150809_093004 respectiv volum, ș-atunci ne vine ideea. Folosim Hannah Rider 2 (care spre deosebire de modelul anterior, este ceva mai ușor, puțin mai spațios și are  bețele pe exterior, adică se prind pe tena cortului, iar camera se montează după, pe interior, fiind astfel mai practic și mai potrivit de montat pe vreme ploioasă), însă fără cameră. Avem oricum prelata (de ploaie) pentru hamace și ne gândim să o folosim ca să o punem jos, pe iarbă, stăm pe ea cu saltelele și punem doar tenta cortului deasupra, pentru ploaie, fără cameră deci. Zis și făcut!

Ce a ieșit vedeți în clipul de mai jos. Eu spun că pentru noi a fost o soluție potrivită care a ajuns chiar să îmi placă. Am scutit astfel din timpul de montare, aveam mai mult spațiu (simțitor mai mult) și era chiar fain să îți aranjezi lucrurile pe jos, pe prelată, salteaua, sacul de dormit, rucsacul, toate lucrurile și după să arunci cortul peste.

Ca minus, am descoperit ca fără cameră, ești expus la toate insectele, care nu se sfiesc să se plimbe prin cortul tău (dar asta nu a fost o problemă pentru noi, nu suntem chiar atât de sensibili 😛 ) și dacă bate vântul, s-ar putea să simți  un ușor curent, ce trece pe sub tentă, asta dacă nu ești băgat de tot în sac (nici asta nu a fost o problemă pentru noi).

Amuzant era cum intram și ieșeam din cort. Nu mai aveam nevoie de nici un fermoar, pur și simplu ridicam tenta și ieșeam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *